Wat doen wij

Steeds meer kinderen komen op jonge leeftijd online en kunnen eenvoudig internetpagina's vinden die niet voor kinderen geschikt zijn. Kiddle.nl is een kindvriendelijke zoekmachine en qua functionaliteit vergelijkbaar met o.a. Google, Bing en Yahoo. Kindvriendelijk wil zeggen dat wij zoekresultaten die schadelijk zijn voor kinderen filteren uit de resultaten. Wij doen dit met de Google custom search api die ons in staat stelt alleen 'veilige' resultaten weer te geven zonder in te leveren op de kwaliteit van de gevonden pagina's.

 

Naast de standaard functionaliteit maken wij als enige in Nederland gebruik van een speciaal keyword filter, dit filter stelt ons in staat extra woorden toe te voegen. Komt u een woord tegen wat niet kindvriendelijk is en wel wordt doorgelaten meldt dit bij ons en wij blokkeren dit alsnog.

 

Omdat we niet kunnen afdwingen dat er alleen met onze site gezocht kan worden is uw kind niet meer beschermd als hij onze pagina verlaat. Om ook buiten onze pagina bescherming te bieden hebben wij de Kiddle 'Toolbar' ontwikkeld, met deze toolbar is uw kind ook buiten onze site beter beschermd. Het installeren van de toolbar is eenvoudig en neemt maar een paar minuten in beslag.

 

 

 

Kiddle.nl veilig zoeken en de Kiddle.nl toolbar zijn volledig gratis, er zijn en komen geen extra kosten voor het gebruik van onze site of onze diensten.